Selecteer een pagina
Meer info?

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op!

 

Frequently ASKED QUESTIONS

Bij welke momenten op onze bruiloft past (live) muziek?

De meeste mensen denken als eerste (en soms als enige) aan muziek bij het feest. En begrijp me niet verkeerd, dat is natuurlijk heel belangrijk! Maar wat ik persoonlijk het allerbelangrijkste en meest mooie moment vind voor live muziek, is de ceremonie. En daarnaast kan gezellige muziek bij de borrel en het diner ook een fantastische aanvulling zijn, om tot slot met een knallend feest af te sluiten!

Hoe vult live muziek een ceremonie optimaal aan?

De ceremonie is intiem en persoonlijk, en wordt helemaal passend naar jullie als stel samengesteld door de ambtenaar. Ook muziek speelt hier een belangrijke rol in. Er zijn eigenlijk ‘standaard’ drie mooie momenten voor muzikale omlijsting tijdens de ceremonie:

  1. de binnenkomst;
  2. tijdens het tekenen;
  3. en tijdens het verlaten van de ceremonie.

Door te kiezen voor live muziek, zorg je dat de muziek precies aansluit op de momenten van de ceremonie. Hierbij een paar vorbeelden:

  • Het tekenmoment duurt vaak toch snel 4 tot 6 minuten, wat eigenlijk dus standaard langer is dan een gemiddeld lied op mp3. Het is zo zonde als er nog 1 of 2 mensen hun handtekening moeten zetten en het liedje al afgelopen is. Met live muziek kan je net zo lang doorspelen tot de laatste handtekening door de ambtenaar gezet is, en de laatste noot hier perfect op laten aansluiten.
  • Bij de entree is het prachtig om bijvoorbeeld het intro van het gekozen lied door de pianist of gitarist te verlengen, en hierop kan de bruidegom en evt moeder of bruidsmeisjes op komen binnenlopen. Op het moment dat de bruid in zicht komt, start de zang van het lied. En staan jullie samen vooraan en zijn jullie klaar om te beginnen? Dan wordt het nummer perfect afgerond en kan de ceremonie beginnen. Kortom, alsof het een filmisch moment is, sluit de muziek aan op júllie ceremonie en geheel.
  • Bij het ja-woord en tijdens de kus kan het waanzinnig mooi zijn als er nog een mooie achtergrondmelodie gespeeld wordt door de pianist of gitarist, of zelfs als mooie ondersteuning van de woorden van de ambtenaar op dat moment. En vergeet niet het brengen van de ringen!

Nog twee laatste tips:

  1. Kies bij het laatste lied voor een vrolijke noot, jullie huwelijk is gesloten en er mag getoost worden!
  2. Een vierde lied kan gekozen worden tussendoor. Wellicht past er een bepaalde tekst van een nummer perfect tussen twee speeches door, of willen jullie een kaarsje aansteken voor geliefden die er niet bij kunnen zijn? Dan past hier prachtig nog een muzikale omlijsting bij.
Hoeveel sets zijn normaal bij een borrel of diner en hoe zit het met opvulling in pauzes?

Gewoonlijk zitten er bij een borrel of diner 2×45 min aan sets inbegrepen, echter mag dit ook naar wens anders ingedeeld worden. Denk aan 3×30 of misschien zelfs 4 of 5 sets (als het tussen gangen door is). Een extra set kan ook altijd nog bijgeboekt worden. 

Wij kunnen altijd voor aansluitende achtergrondmuziek zorgen via ons geluidssysteem dat altijd meegenomen wordt. Eventueel mag dit ook door jullie aangeleverd worden via ipad/laptop, de aansluiting kan dan alsnog via ons gaan. En heeft de locatie hier iets voor geregeld, dan is dat ook mogelijk natuurlijk! 

We kunnen niet kiezen tussen een DJ en een band, wat te doen?

Geen zorgen, jullie zijn niet de enigen die kampen met dit probleem;)! Een DJ is natuurlijk fantastisch, omdat je alle kanten op kan gaan qua repertoire en deze non-stop doordraait zonder pauzes. Echter is de interactie die een live band / coverband te bieden heeft en het opzwepende vermogen niet te evenaren met een DJ. Beide hebben voordelen. Er zijn dan ook 2 oplossingen voor dit ‘dilemma’:

– Boek een DJ bij je live / coverband voor in de pauzes. Vaak heeft een band, net zoals mijn band Boomerang, vaste DJ’s die allround draaien en perfect de energie van de band voort weten te zetten, zodat je een break van de band niet voelt als een pauze. Zie hier meer informatie over Boomerang.

– Ga voor een DJ live act zoals FloorJaxx, waarbij je het beste van beide werelden combineert: namelijk een DJ die sámen met live muzikanten speelt. Zie hier meer informatie over FloorJaxx.

What are your ideas?

Let’s Plan Your Music!